Over mij

hey mooie vrouw!

Je houd van je vak, je geniet van het ondernemen, maar je weet dat er meer in zit dan dat er uit komt. 

Waarom? Misschien blijf je wat hangen in de taken die vandáág belangrijk lijken, zonder echt een plan te hebben. En je vind het ook spannend. Want kun je wel uitpakken? Wat gaat er gebeuren als je jezelf écht serieus gaat nemen als ondernemer? Je hebt er allerlei ideeen over hoe een ‘echte’ ondernemer er uit ziet en wat die moet doen, en je vind jezelf daar niet genoeg op lijken. En die vervelende angsten en kleinhoudende gedachten in je hoofd helpen ook niet altijd mee..

Maar tóch ben je ondernemer. Omdat je diep van binnen geloofd dat je iets bij kunt dragen, dat je met jouw product of dienst waarde te bieden hebt. Omdat je impact wilt hebben op de wereld. Die impact vind je misschien zelf nog heel erg klein, maar je geloofd wel dat het kán en je droomt van een grotere impact. Hoe dat eruit ziet.. dat weet je nog niet precies…

 

Ik ben blij dat je hier bent aanbelandt!

Wat jij ervaart zijn namelijk super herkenbare gedachten en emoties. 

Ik kan je met één ding al geruststellen; er bestaat geen één ‘échte’ ondernemer. Er is niet één manier die goed is. Het fijne van zelfstandig ondernemer is, dat je het op je eigen manier mag doen, omdat je eigen baas bent. 

En het prettige van eigen baas zijn, is dat jij zelf de regels bepaalt, je eigen ritme, je eigen manier van werken, én hoe je met jezelf als werknemer omgaat.

mijn Eigen ritme

20190316(8of47)

En een eigen ritme bepalen, daar weet ik alles van. 

Ik onderneem namelijk vanaf de bank en vanuit bed. 

Zes jaar geleden heb ik mijn master Leerkundig ontwerp en advies afgebroken, omdat mijn lichaam niet meer deed wat ik wilde. Een jaar later werd ik gediagnosticeerd met chronische ME/CVS. Een ziekte waarover weinig bekend is, maar symptoom nummer één is ‘inspanningsintolerantie’. 

Mezelf ‘nog eventjes’ pushen om wat meer te doen, heeft grote gevolgen en kan permanente schade opleveren in m’n systeem. 

Dus doe ik het op míjn ritme. En op míjn manier. Omdat ik in die jaren heb ontdekt dat ik dan véél waardevoller kan zijn voor anderen dan wanneer ik probeer iedereen na te doen of mijn eigen lijstje aan ‘zo hoort het’s’ na te streven. 

leerkundige met een missie

En dan nog even over het verlangen om een grote impact te maken op de wereld. Tijdens mijn opleiding Leerkundig ontwerp en advies zag ik het al helemaal voor me. Ik zou onderzoeker worden, én studenten gaan begeleiden in hun leerproces, én de wereld over reizen om NGO’s te adviseren in hun leer- en veranderprocessen. Totdat die droom dus opeens in duigen viel.

Ik ontdekte in de jaren daarna de missie achter de droom. De droom is het plaatje wat ik ervan maak, de missie is m’n motor: ik wil mensen, bedrijven en organisaties helpen groeien. Hen empoweren om de waarde die ín hun zit te ontvouwen en vervolgens die waarde uit te delen aan anderen. 

Het maakt niet uit wáár ik ben om dit uit te leven. Het is mijn levensmissie. Die ik nu uitleef vanaf de bank.

En zo werd mijn bedrijfsslogan geboren:

This is how I roll..

Hoezeer ik ook een sociale aanpak heb die gericht is vanuit jou als kern te werken, de leerkundige in mij kijkt altijd naar het grotere geheel, naar je héle ‘ontwikkelvraag’. Eigenlijk zie ik jou als een micro-organisatie: je hebt een missie en visie, strategisch plan, en een interne cultuur.

Wil jij samen met mij aan de slag om je bedrijf te ontwikkelen, dan kijk ik met jou altijd naar ál die vlakken:

– Wat is jouw missie en visie? Wat is de impact die jij wilt maken?

– Hoe heb je je bedrijf gestructureerd? Loopt het smooth? Heb je een prettig ritme gevonden?

– Wat is je plan? Is die helder geformuleerd? Op zo een manier dat het je ook lukt hem uit te voeren en bij te stellen waar nodig?

– Hoe is je interne cultuur: Hoe ga je met jezelf om? Zorg je als manager goed voor jezelf als werknemer? Of was je vorige baas in loondienst eigenlijk fijner dan dat je nu naar jezelf bent?

– Hoe kun je jouw ideeen omzetten in waardevolle producten/diensten?

Door naar al deze aspecten te kijken, ontvouwen we de waarde die in jou verscholen zit. We maken van jou een stevig eigen leider. Je leert (embrace:) omarmen wat er is, loslaten waar je geen invloed op hebt, (celebrate:) de stappen vieren die je maakt, en (be bold:) moedige keuzes te maken. 

Hoe wil jij aan de slag?

Aanbod Petra Wamanya (2)

dan nog wat nutteloze weetjes over mij 😉

  • Ik ben Nederlandse, getrouwd met een Keniaan, en woon in Belgie
  • Chai latte en warme chocomelk. I love them! Zowel in de winter als in de zomer.
  • Ik ben een late slaper. En een uitslaper. Vroeg op vind ik vréselijk.
  • Doe mij maar ongelimiteerd internet. Iets met scherm-verslaafd zijn..
  • Ik speel graag spelletjes op m'n telefoon; towerdefence en restaurantjes bouwen (zie punt hierboven ;))
  • Planten, planten, planten! Hoe meer hoe beter. Nu nog leren ze ook levend te houden.

en Dit zeggen anderen over me

Klaar om aan de slag te gaan?